Libéron, onderhoud en decoratie » Verven met decoratieve effecten

Verven met decoratieve effecten

Mag ik dit product aanbrengen op een sterk belast oppervlak?

Ja. Maar op een zeer sterk belast oppervlak zoals een eettafel, een werkblad … Raden we voor een sterker oppervlak aan om een bescherming aan te brengen tegen vlekken, schokken …, meer bepaald 2 lagen Bescherming Geverfde Oppervlakken Kleurloos Satijn.

Moet er voor het aanbrengen van Kleurverloopverf op melamine of gelamineerde platen Grondlaag Gladde Oppervlakken worden aangebracht?

Voor deze verf is geen grondlaag nodig op melamine, gelamineerde platen, gevernist hout … Wees daarentegen wel voorzichtig met onbewerkt looizuurhoudend hout of exotisch hout (eikenhout, kastanjehout). Breng eerst Grondlaag Antilooizuur van Libéron aan, om de ondergrond te blokkeren en te voorkomen dat kleurstoffen opstijgen op het moment dat een product op waterbasis wordt aangebracht.

Ik heb net een eerste laag van de verf Métal Poudré in de kleur Aluminium van Libéron aangebracht. Waarom is deze verf niet dekkend?

Dit heeft vaak te maken met een ontoereikende dikte van de aangebrachte verf. De verf Métal Soyeux, Métal Poudré of Métal Absolu van Libéron moet dik genoeg worden aangebracht om de correcte eindkleur te verkrijgen. Houd rekening met het aanbevolen rendement op de verpakking en zorg ervoor dat u twee lagen verf aanbrengt. Sommige zeer …

Ik heb net een eerste laag van de verf Métal Poudré in de kleur Aluminium van Libéron aangebracht. Waarom is deze verf niet dekkend? Lees verder »

Is Spuitbusverf resistent?

Ja. Gemetalliseerde kleuren mogen evenwel niet worden aangeraakt. Gebruik ze bij voorkeur op decoratieve objecten zoals lijsten, enz.

Kan ik een radiator verven?

Ja. Zorg ervoor dat u de radiator enkele dagen vóór de aanbrenging van de verf uitschakelt, en vervolgens geleidelijk aan weer inschakelt.

Welke grondlaag kan ik op mijn ondergrond aanbrengen?

Op onbewerkt looizuurhoudend hout (eikenhout, kastanjehout …): Breng eerst 1 of 2 lagen Grondlaag Antilooizuur van Libéron aan, om de ondergrond te blokkeren en opstijgend looizuur te voorkomen. Het resultaat moet perfect wit zijn. Op gladde oppervlakken (melamine, gelamineerde platen, kunststof …): Breng Grondlaag Gladde Oppervlakken aan, die ervoor zorgt dat de verf hecht.

Moet het mondstuk na gebruik worden gereinigd?

Ja, wij raden aan om het te reinigen en vervolgens te ontluchten. Ontlucht na gebruik het mondstuk van de spuitbus terwijl u de spuitbus ondersteboven houdt, om te voorkomen dat het verstopt geraakt. Reinig ook het mondstuk met een spons of doek.