Onze kleuren

Een unieke kleurbeleving

Elke kleur van de Velours de Peinture®-muurverf is geïnspireerd op onze cultuur, ons Franse erfgoed. Van gastronomie tot geschiedenis en iconische plaatsen, elke kleur heeft een betekenis, een symboliek en vertelt zijn eigen verhaal.

De suggestieve namen, Orange Sinagot, Bleu de Sèvres of Gris Temps de Pluie, klinken als een uitnodiging om de kleur te beleven.

Blanc Calicot

Dit wit, met een zweem van goudkleur en gebroken wit, doet denken aan de calicotstof van weleer. Calicot is oorspronkelijk afkomstig uit de stad Kozhikode (voorheen Calicut) in de provincie Kerala in India en is een zeer natuurlijke geweven katoenen stof met een enigszins ruwe textuur.
Sinds de 17e eeuw wordt deze zachte en lichte stof in Frankrijk gebruikt voor de vervaardiging van kleding en ondergoed. Calicot wordt ook gebruikt als patroonstof voor de realisatie van prototypes in het modevak. De naam Blanc Calicot verwijst naar de nauwelijks waarneembare blonde toets van de kleur. Dit subtiel zonnige wit is genoeg om elke ruimte te verlichten en een zachte warmte in de atmosfeer te brengen.

Onze kleuren
Onze kleuren
Onze kleuren

Gris Temps de Pluie

De tint Gris Temps de Pluie van Libéron verwijst naar het schilderij “Rue de Paris, temps de pluie” van de 19e-eeuwse Franse schilder Auguste Caillebotte.
De kasseien, de stof van de paraplu’s en de gevels en de daken van de gebouwen in Haussmann-stijl vormen een harmonisch geheel in een palet van wit, zilver, blauw en lichtgrijs, alsof de regen door zijn textuur de kleuren verenigde in een camaieu van koude tinten.
We hebben de muren, het houtwerk en de plinten van deze kleine kamer geschilderd zoals een schilderij, om een op-en-top poëtisch interieur aan te bieden.

Onze kleuren

Gris Gravure

De graveerkunst gaat terug tot het einde van de middeleeuwen in Europa. Het idee is om een metalen plaat te graveren en zo een tekening te verkrijgen. Zodra de plaat met inkt is bedekt, kan de tekening omgekeerd op papier worden gereproduceerd.
Er bestaan verschillende technieken om metaal te graveren, hetzij rechtstreeks met een graveernaald, hetzij onrechtstreeks door middel van een chemisch proces. Zo wordt bij het etsen gebruikgemaakt van zuren om in het metaal te bijten, dat dan verschillende tinten krijgt, van grijs tot zwart.
Dat is het geheim van de kleur Gris Gravure, met dat goed uitgebalanceerde antracietgrijs en een vleugje blauw. Het is de perfecte kleur om een zeer grafisch effect te creëren, dat met licht en schaduw speelt.

Onze kleuren
Onze kleuren
Onze kleuren

Rose Camée

We hebben ons laten inspireren door de roze tinten van de verfijnde en kostbare camee, een juweel dat delicaat in stenen of schelpen met minerale lagen van verschillende kleuren is gegraveerd.
Zoals een beeldhouwwerk in bas-reliëf onthult de camee met finesse het profiel van jonge elegante vrouwen op een zachte en lichte roze achtergrond.

Rose Camée bekleedt de muren van de slaapkamer en vormt een moderne setting rond de open haard.

Onze kleuren

Rouge Cardinal

Sinds 1245 maken de samenkomsten van de kardinalen in het Vaticaan altijd visueel indruk door de kracht van deze sterke kleur die zo spectaculair is.

Libéron heeft er de verhevenheid en elegantie van bewaard door Rouge Cardinal te creëren, een donkere en diepe bordeauxrode kleur die niemand onverschillig kan laten.

Dit levendige rood, een uitstekende decoratieve keuze, voorziet binnenruimten van een atmosfeer die zowel intiem als verfijnd is.

Onze kleuren
Onze kleuren
Onze kleuren

Orange Sinagot

Deze oranje kleur die is vernoemd naar de tweemasters die op het water voeren nabij de haven van Séné in de Golf van Morbihan, is geïnspireerd op Bretagne.
De zeilen van deze kleine boten die van oudsher voor de visserij werden gebruikt, onderscheidden zich van de boten van de naburige havens door hun unieke kleur, die werd verkregen uit een mengsel van talk en gemalen dennenschors.
We speelden met het meubilair in de kleur International Klein Blue in contrast met een muur met een volledig oranje look, om stijl en karakter aan deze gang te geven.

Onze kleuren

Jaune Calisson

Geïnspireerd op de smakelijke kleur van deze beroemde lekkernij die uit een fijne pasta van gekonfijte meloen en gemalen amandelen bestaat, overgoten met koningsglazuur en op een bodem van ongezuurd brood geplaatst.

Deze lekkernij, die vaak wordt gearomatiseerd met oranjebloesem en de vorm van een bootje heeft, is sinds de 15e eeuw een specialiteit uit Aix-en-Provence.

Het is een zacht en delicaat gebleekt oker, een authentieke en eigentijdse tint die heel mooi is als totaallook voor een gedurfd interieur.

Onze kleuren
Onze kleuren
Onze kleuren

Vert Luxembourg

De groene stoel uit de Jardin du Luxembourg, een icoon van de Parijse stijl, heeft een ongewone groene kleur die zowel evenwichtig als verfijnd is. De kleur leunt aan bij kaki en vermengt zich met charme en verfijndheid op de Parijse pleinen, maar is net zo interessant binnenshuis, dankzij Vert Luxembourg van Libéron.
Het is een echt plantaardig groen dat perfect past bij edele materialen en minerale kleuren. De donkere kleur brengt gemarmerde patronen en goud- of koperkleurige tinten tot hun recht. Vert Luxembourg is een bron van evenwicht en biedt tegenwicht aan een koude en exclusieve omgeving voor een gezellige en natuurlijke sfeer.

Onze kleuren

Bleu de Roy

Dit diepe en donkere blauw was de kleur van het uniform van het regiment van de Koninklijke Garde, dat in de 16e eeuw instond voor de veiligheid van de koning. Na de Franse Revolutie werd Bleu de Roy de kleur van de Nationale Garde.
Dit symbool van de Franse grandeur getuigt dus van verhevenheid en striktheid. Bleu de Roy van Libéron heeft trouwens een sterk karakter, met een diepe kleur die elke binnenruimte van cachet en elegantie zal voorzien.
De diepte ervan is zeer rustgevend in een kleine ruimte die als leesruimte zou kunnen worden gebruikt, terwijl ze theatraal wordt als totaallook in een woonkamer.

Onze kleuren
Onze kleuren
Onze kleuren

Bleu de Sèvres

Dit donkerblauw bestaat uit kobaltoxide en is een iconische kleur van de Manufacture de Sèvres, die in 1740 werd opgericht door Lodewijk XV en Madame de Pompadour. Bleu de Sèvres sierde het porselein in de appartementen van Versailles en later op de keizerlijke tafels.
Hoewel de Manufacture de Sèvres tegenwoordig ook objecten van hedendaagse ontwerpers uitgeeft, blijft deze kleur voor Libéron een tijdloze en geraffineerde kleur.
Bleu de Sèvres verleent deze ogenschijnlijk eenvoudige keuken waardigheid en moderniteit.

Onze kleuren